مشمولین حقیقی ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم: متن ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم به این شرح است:

درآمد حاصل از کلیه فعالیت‌های کشاورزی‌، دامپروری‌، دامداری‌، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری‌، نوغان داری‌، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغات ‌اشجار از هر قبیل و نخیلات از پرداخت مالیات معاف می‌باشد.

دولت مکلف است مطالعات و بررسی‌های لازم را در زمینه کلیه ‌فعالیت ‌های کشاورزی و آن رشته از فعالیت‌های مزبور که ادامه معافیت آنها ضرورت داشته باشد. معمول و لایحه مربوط را حداکثر تا آخر برنامه سوم توسعه اقتصادی‌، اجتماعی و فرهنگی جمهوری ‌اسلامی ایران به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.»

قانون‌گذار در خصوص این ماده قانون، مواکدا معافیت مذکور را تنها شامل حال مشاغل مطرح شده می‌داند. و تسری آن را به هر گونه فعالیت مشابه، مرتبط، تکمیلی و جانبی این مشاغل منع می‌کند.

برای مثال معافیت ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم شامل حال فعالیت کشتارگاه‌ها و کارخانه‌جات تولید خوراک دام و طیور نمی‌شود. البته ممکن است معافیت‌های دیگری که مرتبط به سایر ماده قانون‌های مالیات‌های مستقیم است، شامل حال برخی از مشاغل تولیدی گردد. برای مثال کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی خوراک دام و طیور مشمول معافیت ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم می‌شوند.

ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم
مشمولین حقیقی ماده ۸۱

درخصوص تعریف فعالیت‌های کشاورزی و آنچه مد نظر قانون‌گذار است، این گروه فعالیت‌ها در چهار زیر گروه تقسیم می‌شود:

  • زراعت
  • شیلات و ماهیگری
  • دام و طیور
  • جنگل‌ها و مراتع (منابع طبیعی)

در این تعریف به طور کلی فعالیت‌های کشاورزی به مشاغلی می گویند که طی آن‌ها گیاهان یا حیوانات اهلی را با هدف تولید و توسعه اقتصادی پرورش می دهند.

ماده 251 قانون مالیات های مستقیم

با ما در تلگرام و اینستاگرام همراه باشید تا از مطالب آموزشی و اخبار روز با خبر شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *