حسابداری مالیاتی |وظایف حسابدار مالیاتی چیست؟|کاربرد حسابداری مالیاتی

مالیات بخشی از هزینه‌های یک شرکت یا مجموعه را در پایان یک سال مالی رقم می‌زند. وظایف حسابداری مالیاتی چیست؟کاربرد حسابداری مالیاتی چیست؟


حسابدار مالیاتی کیست؟ وظایف حسابدار مالیاتی چیست؟ کاربرد حسابدار مالیاتی چیست؟ فردیست که نه تنها در زمینه ی حسابداری دانش و آگاهی دارد، بلکه در زمینه ی محاسبه مالیات نیز ماهر است.

این فرد باید از آخرین قوانین وضع شده کشور دراین زمینه مطلع باشد تا بتواند به خوبی شرکت، سازمان و کسب و کارهای مختلف را در مسیر درست هدایت کند.

انتخاب حسابدار مالیاتی بسیار مهم است و بسیاری از شرکت‌ها تلاش می کنند تا یک فرد خوب و با سابقه استخدام کنند و میزان دانش این افراد را در ابتدا می سنجند.

چرا؟چون مالیات بخشی از هزینه‌های یک شرکت یا مجموعه را در پایان یک سال مالی رقم می‌زند. بنابراین اگر از افراد کم تجربه استفاده شود، کوچکترین خطا و سهل‌ انگاری منجر به از دست دادن سرمایه شرکت و متضرر شدن آن خواهد شد.

وظایف حسابدار مالیاتی چیست؟

حسابداران مالیاتی وظایف مختلفی دارند که با انجام هر مورد از آن‌ها، فعالیت مفیدتری برای سازمان‌ها خواهند داشت. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین وظایف حسابداران مالیاتی اشاره می‌کنیم که عبارت‌اند از:

1. تهیه و ثبت اظهارنامه‌های مالیاتی:

مسئولیت داشتن در قبال تهیه و به روزسانی اظهارنامه‌ها و گزارشات مالیاتی شرکت به صورت دقیق و به موقع

2. محاسبه و پرداخت مالیات‌های فصلی و سالانه:

محاسبه مالیات‌های فصلی و سالانه شرکت و پرداخت در موعد مقرر

3. انجام عملیات حسابداری مالیاتی:

انجام دادن انواع عملیات حسابداری در سیستم شرکت وارائه راهکارهای مختلف. تهیه گزارش‌های کاربردی و شفاف از بدهی‌های شرکت، هزینه‌ها، درآمدها و طلب‌ها

4. رصد تغییرات قوانین مالیاتی:

مطلع بودن از تمامی قوانین مالیاتی و معافیت‌ها. آگاهی از تغییرات قوانین مالیاتی و سیاست‌ها و به روز رسانی راهکارهای مالیاتی شرکت.

5. بررسی و اعتبارسنجی اطلاعات مالی:

بررسی اطلاعات مالی شرکت وتضمین اعتبار این اطلاعات

6. پاسخگویی به سؤالات و خدمات مشتریان:

پاسخ به سؤالات و نیازهای مشتریان درباره مسائل مالیاتی و ارائه خدمات لازم

7. پیگیری اجرای قوانین مالیاتی:

پیگیری اجرای قوانین و مقررات مالیاتی را در شرکت پیگیری و اعمال ضوابط و مقررات مالیاتی را بررسی کند.

8. تدوین و تنظیم لایحه‌های مالیاتی:

تنظیم مالیات‌های دستمزد و حقوق و تدوین و تنظیم لایحه مالیاتی موردنیازاز وظایف حسابدار مالیاتی است تا به نمایندگی از شرکت در مراحل حل اختلافات مالیاتی دفاع کند.

9. کاهش بدهی مالیاتی:

ارائه راهکارها و برنامه‌هایی برای کاهش بدهی مالیاتی شرکت و بهبودهای مالیاتی. پیگیری‌کردن چک‌های برگشتی، دریافتی و لاوصول

10. نظارت بر دفاتر مالیاتی:

تحریر دفاترو نظارت بر دفاتر مالیاتی شرکت وتضمین اعتبار و صحت آنها

کاربرد حسابداری مالیاتی چیست؟

فرقی نمی‌کند شرکتی بزرگ داشته باشیم یا کوچک، مطمئناً با بهره‌ بردن از حسابداران مالیاتی می‌توانیم امور مالی و مالیاتی شرکت را به‌خوبی مدیریت کرده و به سرانجام برسانیم.

به طور خلاصه حسابداری مالیات به ما کمک می‌کند که در برابر بدهی‌های مالیاتی، راهکارهای جدیدی ارائه بدهیم و از مجازات مالیاتی جلوگیری کنیم.

برای دانستن اصطلاحات مالیاتی روی این کلمه کلیک کنید.

با ما در تلگرام و اینستاگرام همراه باشید تا از مطالب آموزشی و اخبار روز با خبر شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *