رزومه کاری یک مستند است که در آن اطلاعات مربوط به تجربهها، مهارتها، تحصیلات و سوابق شغلی فرد موردنظر جمعآوری و بیان میشود. هدف اصلی این مقاله، ارائهی یک تصویر کامل و مفصل از تواناییها و تخصصهای فرد به جهت جذب کارفرمایان است. نوشتن یک مقالهی رزومه کاری خوب وجامع در چند مرحله قابل انجام است. در ادامه به نحوهی نوشتن رزومه اشاره میکنم:
1. مشخص کردن ساختار
ابتدا باید ساختار کلی مقاله را تعیین کنید. در صورتی که یک ساختار استاندارد را دنبال کنید، میتوانید به قسمتهایی مانند معرفی خود، تحصیلات، تجربههای شغلی، مهارتها و شواهد پژوهشی تقسیم کنید.
2. نوشتن بخش معرفی
در این بخش باید خودتان را به کارفرمایان معرفی کنید. مشخصات شخصی به معنی اسم کامل، عکس رسمی، وضعیت خدمت سربازی، وضعیت تاهل، تاریخ تولد، محل اقامت، شماره تلفن ثابت، شماره موبایل و پست الکترونیکی است.
3. بیان تحصیلات
در این مرحله، مراحل تحصیل تان را شرح دهید. تشریح دانشگاه، رشته تحصیلی، مدرکهای قبلی و هرگونه دورههای آموزشی مرتبطی که گذراندهاید را ذکر کنید.
- سوابق تحصیلی
- نام دانشگاه محل تحصیل
- مقطع تحصیلی
- عنوان رشته تحصیلی
- تاریخ فارغالتحصیلی
- دورههای آموزشی که در آنها شرکت کردهاید
- نام موسسه آموزشی
- تاریخ پایان دوره
آیا همه سوابق تحصیلی باید در رزومه آورده شود؟
خیر، اگر سطح تحصیلات شما در حد دکتری است فقط دکتری و فوق لیسانس را بنویسید.
در ضمن اگر دانشگاه رفته اید و حداقل مدرک فوق دیپلم دارید، سوابق درسی قبل از آن را به طور کامل فراموش کنید.
آیا باید مدارکم را به رزومه ضمیمه کنم؟
خیر! زمان ارایه مدارک و ضمایم رزومه کاری، روز حضورتان در شرکت است. پس هیچ فایلی را به ضمیمه رزومه نفرستید و تنها همان رزومه کاری را ارسال کنید.
4. نوشتن سابقه کاری:
در این بخش، تجربههای کاری قبلی خود را شرح دهید. اول از همه باید چند تا سابقه شغلی خیلی نزدیک به فرصت کار جدید را جدا کنید. نهایتاً سه چهار مورد کافی است. بعد آن شغل هایی که تاریخ نزدیک تری دارند را بنویسند و پس از آن شغل های قدیمی تر را در رزومه درج کنید.
ذکر نام سازمانها، عنوان شغلی، مدت زمان کار و توصیف وظایف و دستاوردهای کسب شده در هر یک از این موارد اهمیت دارد.
آیا تازه کارها هم باید رزومه تهیه کنند؟
سابقه کار یک بخش از رزومه کاری شماست اما به راحتی می توانید با تقویت بخش مهارت ها و توانایی ها، آن را بپوشانید. در ضمن به بهونه ی نداشتن سابقه کار، به هیچ وجه بخش سوابق شغلی را از رزومه حذف نکنید؛
دوره کارآموزی، کارهای پاره وقت، پروژه ای و کارهایی که حتی داوطلبانه انجام داده اید را به عنوان تجربه کاری بنویسید.
5. بیان مهارتها:
در این مرحله، مهارتهای فنی و فردی خود را بیان کنید. از جملهی مهارتهای فنی ممکن است مسلط بودن به یک زبان برنامهنویسی، مهارت استفاده از نرمافزارهای خاص یا تجربههای مشخص شود.
توانایی های شخصی و اجتماعی جزو مهارت های زندگی یا مهارت های نرم است. مثلاً تواناییهای ارتباطی، تیمی، حل مسئله و مدیریت زمان، خوب صحبت کردن یا همان فن بیان، توانایی برقراری ارتباط و تعامل در گروه های کاری و تعهد کاری مثال هایی از این مهارت های نرم هستند.
آیا رزومه همان سابقه کاری است؟
خیر؛ رزومه کاری یک پازل است و یکی از قطعات این پازل سابقه کاری است. تکه های دیگر این جورچین، تخصص فنی و مهارت های اجتماعی، سوابق درسی و تحصیلی، اطلاعات فردی و دستاوردهای شما در زندگی شغلی و تحصیلی تان است.
ویرایش و بازبینی:
در پایان، مقالهی رزومه کاری خود را بازبینی کنید و اطمینان حاصل کنید که همه اطلاعات به درستی وارد شده است و هیچ ایرادی در قالب یا نحوهی بیان ندارد. همچنین، از اشکالات گرامری و املایی احتمالی جلوگیری کنید.
در نهایت، مهمترین نکته در نوشتن مقالهی رزومه کاری اختصاص دادن وزن مناسب به هر بخش است. باید اطمینان حاصل شود که رزومه، کامل و خوانا است و تواناییها و تجربیات شما را به صورت جذاب ارائه میدهد.
گواهینامه هایی که دارم را در کجای رزومه بنویسم؟
گواهینامه ها را نزدیک به قسمت مهارت ها و توانمندی ها بنویسید. در واقع گواهینامه ها را در بخش تحصیلات هم می توان نوشت. در ضمن اگر گواهینامه یک مهارت را دارید، تکرار آن هیچ ایرادی ندارد و حتماً آن را در هر دو بخش رزومه کاریتان بنویسید.
آیا باید مدارکم را به رزومه ضمیمه کنم؟
خیر! زمان ارایه مدارک و ضمایم رزومه کاری، روز حضورتان در شرکت است. پس هیچ فایلی را به ضمیمه رزومه نفرستید و تنها همان رزومه کاری را ارسال کنید.
در مقاله ی مصاحبه حسابداری تمام نکات مهم قبل، حین و بعد از مصاحبه ی کاری را بیان کردیم. در صورت تمایل به خواندن کلیک کنید.
با ما در تلگرام و اینستاگرام همراه باشید تا از مطالب آموزشی و اخبار روز با خبر شوید.
بدون دیدگاه