ثبت های حسابداری| انواع ثبت های حسابداری| مهم ترین ثبت های حسابداری

ثبت حسابداری یک مستند جامع از تمام تراکنش های مالی، از جمله فروش، خرید و ... انواع ثبت های حسابداری و مهم ترین ثبت های آن


وظیفه ی حسابدار نگهداری سوابق است و حسابدار باید هر چیزی را که می بیند ثبت بزند. به طور حرفه‌ای، به این فرایند مستندسازی گفته می شود.
یک مستند جامع از تمام تراکنش های مالی، از جمله فروش، خرید، هزینه‌ها و سرمایه گذاری‌ها. در این مقاله به انواع ثبت های حسابداری و فواید آن و مهمترین ثبت های حسابداری می پردازیم.

فواید ثبت حسابداری

با حفظ سوابق حسابداری دقیق و به روز، کسب و کارها می‌توانند درآمد و هزینه‌های خود را به طور موثر پیگیری کنند، الگوهای جریان نقدی را نظارت کنند، فرصت های بالقوه صرفه جویی در هزینه را شناسایی کنند و از رعایت مقررات مالیاتی اطمینان حاصل کنند.

پس یکی از مهم‌ترین اهدافی که ثبت های حسابداری، ایجاد نظم و جمع‌آوری اسناد برای یک کسب و کار است. هم‌چنین باعث می‌شوند که اسناد حسابداری تغییر،تحریف یا گم نشوند.

اگر ثبت حسابداری وجود نداشته باشد ممکن است در مسائل مهمی مانند مالیات دچار مشکلاتی مانند جریمه شویم. پس باید به ثبت‌های حسابداری و اهمیت آن در یک سازمان توجه کرد‌‌.

انواع ثبت های حسابداری

ثبت حقوق و دستمزد

حقوق پایه برای هر کارمند یا کارگر بر اساس مواردی که در بخشنامه‌های اداره کار وجود دارند، باید محاسبه و ثبت شود. در این محاسبات اضافه کاری، حق مسکن، حق اولاد و خواربار، بیمه سهم کارفرما، سهم کارگر، مالیات، وام و حقوق پرداختنی دخیل می باشند. سپس در اسناد مربوط به حقوق ثبت می‌شوند.

ثبت حسابداری پیمانکاری

شرکت‌های پیمانکاری که برای کارفرما کار انجام می‌دهند، کارکرد خود را به صورت هفتگی یا ماهیانه به کارفرما ارائه می‌دهند. در این صورت حسابدار موظف است آن‌ها را ثبت کند که این نوع از ثبت های حسابداری نیز شامل مواردی مانند قبولی در مناقصه، دریافت وام، انجام هزینه‌ها و … می‌شود.

ثبت حسابداری صنعتی

ثبت حسابدارب صنعتی یکی از مهم‌ترین انواع ثبت های حسابداری است. شرکت‌های تولیدی به این نوع ثبت احتیاج دارند.
در این نوع ثبت، ثبت مواد اولیه، ثبت حقوق و دستمزد، ثبت مواد به کالای در جریان، انتقال دستمزد، انتقال کالای در جریان و … وجود دارد.

ثبت ارزش افزوده

ارزش افزوده که هنگام خرید کالا پرداخت می‌شود نیز یکی دیگر از ثبت‌ های حسابداری است. اگر قصد فروش این کالا را داشته باشیم، باید ثبت را برای ارزش افزوده انجام دهیم و ما به تفاوت مبلغ را به سازمان امور مالیاتی در آخر فصل ارسال کنیم.

ثبت بازرگانی خارجی

اگر شرکت مربوطه امور بازرگانی خود را با خارج از کشور انجام دهد برای اسنادی که مربوط به گمرک و کالاهای خریداری شده است، باید ثبت حسابداری انجام شود‌. از این رو باید هنگام گشایش اعتبارات، هنگام ارسال پول به شرکت فروشنده و هنگام هزینه‌های حمل بار باید ثبت را انجام دهد.

مقاله ی ثبت هزینه های حسابرسی ما را هم می توانید بخوانید.

آموزش حسابداری

در این باره مفاهیم تخصصی وجود دارند که باید آن‌ها را در نظر گرفت.

به عنوان مثال دفتر کل، دفتر روزنامه، دارایی، هزینه، فاکتور و غیره همه موارد بسیار مهمی هستند که به صورت تخصصی برای این بخش از حسابداری در نظر گرفته می‌شوند. البته هر کدام از انواع ثبت که در بالا بیان کردیم نیز شامل ثبتی جداگانه برای خود خواهند بود که این نیز باید آموزش داده شود.

اطلاعات در قدیم به صورت دستی ثبت می‌شدند؛ اما امروزه از نرم افزارها برای ثبت حسابداری استفاده می‌شود که برای آموزش باید به یادگیری نرم افزار و کار با آن نیز پرداخت.

ثبت های حسابداری| انواع ثبت های حسابداری| مهم ترین ثبت های حسابداری

مهمترین ثبت های حسابداری

کدام یک از ثبت های حسابداری جزو مهم‌ترین‌ها در نظر گرفته می شوند؟ ثبت اسناد خرید و فروش و معاملات مالی جزو با اهمیت‌ترین ثبت‌ها در حسابداری هستند که این نوع از ثبت را در دفتر روزنامه نگه می‌داریم.

هم‌چنین تنظیم گزارش‌ها و صورت‌های مالی نیز جزو ثبت‌های مهم هستند. به همین دلیل مدیران می‌توانند بهتر از تمامی حساب‌ها با خبر شوند. اگر حساب‌های دفتر کل به صورت روزانه آپدیت شده و ثبت شوند نیز در آخر نقش مهمی در ثبت‌های مالی دارند و جزو مهم‌ترین اسناد به شمار می‌آیند.

شما می توانید مقاله ی دیگری از ثبت های حسابداری ما را هم بخوانید.

با ما در تلگرام و اینستاگرام همراه باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *