حسابداری جزو مشاغل بسیار محبوب و پرطرفدار است. بنابراین اگر در این رشته تحصیل کردید و می خواهید در یک شرکت مطرح استخدام شوید باید با افراد زیادی رقابت کنید.به همین خاطر توصیه می کنم که این مقاله را تا آخر دنبال کنید. شما علاوه بر تحصیلات و سابقه کار خوب در رزومه، می بایست به سوالات مصاحبه حسابداری جواب مناسبی دهید.
نکات سرنوشت ساز در مصاحبه حسابداری
- نکات قبل از حضور در جلسه مصاحبه
- نکات حین برگزاری
- نکات بعد از جلسه
سوالات تخصصی و عمومی مصاحبه حسابداری
اولین قدم ساخت یک رزومهی حرفهای است. برای این کار میتوانید از رزومهساز رایگان «جاب ویژن» استفاده کنید.
نکات قبل از حضور در جلسه مصاحبه حسابداری
تحقیق کنید!
به وبسایت رسمی شرکت مراجعه کرده و در مورد فعالیتها و بخشهای مختلف شرکت مطالعه کنید. همچنین در مورد بخشی که باید در آن کار کنید هم تحقیق کنید.
حتی میتوانید اکانت آنها در شبکههای اجتماعی رسمی مثل سایت اینستاگرام یا لینکدین را پیدا کنید. در این مدت می توانید با روحیات و خلقوخوی آنها بیشتر آشنا شوید.
مطمئناً این شناخت به شما کمک میکند با اعتمادبهنفس بالاتر و آمادگی بیشتری وارد جلسه شوید. این اطلاعات شما از شرکت یا نهاد مصاحبه کننده بشدت کارفرما و یا مصاحبه کننده را تحت تاثیر قرار میدهد.
تمرین کنید!
در جلسات مصاحبه حسابداری معمولاً سؤالات مشخصی پرسیده میشود که در ادامه به آن ها می پردازدیم.هدف این سؤالها سنجیدن شخصیت شما و میزان انگیزه و اشتیاق شما برای موقعیت شغلی است. صفاتی مانند تعهد، نظم، قابل اعتماد بودن و دقیق بودن از ویژگیهای یک حسابدار میباشد.
آمادگی صحبت در مورد تجربیات کاری
اگردر مورد یک موقعیت و تجربه کاری خاص از شما پرسیدند، در مورد مثالها و تجربیات عینی قبلیتان فکر کنید. حتی اگر سابقه کار قبلی نداشتید؛ اتمام دورهی آموزش حسابداری در موسسه فاخر محاسب کاسپین آمل، شما را برای هر موقعیت شغلی آماده می کند.
پوشش مناسب
میتوانید قبل از جلسه درباره پوشش محیط کار سؤال بپرسید. یا می توانید به وبسایت مراجعه کنید و تصاویر محیط کار و کارکنان را در آنجا ببینید. بهطورکلی، پوشش رسمی و مرتب بهترین پوشش برای یک حسابدار در جلسه مصاحبهای می باشد.
آنتایم باشید
منظم بودن یکی از ویژگی های مهم یک حسابدار است. پس بهتر است به موقع یا 10 تا 15 دقیقه زودتر در جلسه حاضر شوید. با پیدا کردن آدرس شرکت روی نقشه، بهترین و سریعترین مسیر را برای رسیدن به آن انتخاب کنید. اگر محل شرکت در منطقهای پرترافیک قرار دارد یا جای پارک ماشین بهسختی پیدا میشود. حتماً این نکات را مدنظر داشته باشید.
نکات حین برگزاری مصاحبه حسابداری
شروع پر قدرت
اولین برخورد در مصاحبه شغلی حسابداری و بهطور کلی در هر ارتباط و مصاحبه ای، بسیار تاثیرگذار است. به جزئیات ظاهر و رفتارتان اهمیت دهید؛ کفشتان را کامل واکس بزنید، ناخنهایتان مرتب و تمیز کنید و لباسهای مرتب، اتوزده و بدون کرک و لک بپوشید.
برخورد مودبانه با کارکنان
از وقتی وارد شرکت میشوید با همه، شامل دربان و نگهبان، پذیرش، منشی و درنهایت مصاحبهکننده با احترام برخورد کنید. درواقع، با هرکسی که میبینید طوری رفتار کنید که انگار مسئول مستقیم جذب و استخدام شماست! در بسیاری از شرکتها، بعداً از این افراد در مورد نحوه برخورد شما سؤال میکنند و بازخورد آنها ممکن است تأثیر زیادی در گزینش شما داشته باشد.
با اعتمادبهنفس باشید
تاثیرگذاری زبان بدن و حرکاتتان خیلی از حرفایی که می زنید بیشتر است. به همین خاطر سعی کنید تمام حرکاتتان نشاندهنده اعتمادبهنفس و اطمینان شما از خود و تواناییهایتان باشد. به عنوان مثال هیچوقت قوز نکنید و صاف، راحت و مسلط روی صندلی بنشینید. لبخند زدن را فراموش نکنید.
در جلسات مصاحبه استخدامی، معمولاً مصاحبهکننده دستش را برای دست دادن با شما دراز میکند نه برعکس. پس وقتی وارد اتاق میشوید صاف بایستید، در چشمان مصاحبهگر نگاه کنید و لبخند بزنید و منتظر دست دادن یا دعوت شما به نشستن بشوید.
نکات بعد از جلسه مصاحبه حسابداری
در پایان جلسه، بابت وقتی که به شما دادند، تشکر کنید.
اگر در پایان جلسه مصاحبه نتیجه را به شما اعلام نکردند تا زمان مقرر صبر کنید. هرگز برای گرفتن نتیجه مصاحبه اصرار نکنید.
در این زمان فقط به همین شرکت اکتفا نکنید و به شرکتها و سازمانهای دیگر هم رزومه ارسال کنید.
سوالات مصاحبه حسابداری
در این قسمت از مقاله سوال های حسابداری برای روز مصاحبه را آورده ایم تا با آمادگی بیشتر و بدون استرس وارد جلسه شوید.
سوالات عمومی
رایج ترین سوالات مصاحبه حسابداری این است که در ابتدا از شما در مورد اطلاعات فردیتان سوالاتی پرسیده میشود.
سوالاتی از قبیل نزدیکی محل سکونتتان به محل شرکت، نحوه آشنایی شما با این شرکت، سابقه کاریتان ، علت جدا شدن از محل کار قبلی ، سابقه بیمه و …
اگر این سوالات از نظرتان کسل کننده بود سعی کنید با آرامش به این سوالات جواب دهید و از شوخی های بیجا خودداری کنید.
اگر از شما سوال شد که در مورد خودتان توضیح دهید، در این قسمت میتوانید در مورد دوره هایی که گذرانده اید و وظایفی که در شغل قبلی تان داشته اید به صورت کلی توضیح دهید.
چند نمونه از سوالات عمومی حسابداری
- چرا به حسابدار شدن علاقه مندید؟
- در دوران تحصیل در رشته ای مشغول به تحصیل بودید؟
- احساس میکنید نقطه ضعف و قوتی در زیمنه حسابداری دارید؟
- چه توانایی در خودتان حس میکنید که سبب برتری شما نسبت به سایرین شود؟
- در سمت شغلی قبلی در زمینه کاهش هزینه ها و بهینه نمودن امور مالی چه گام مثبتی برداشتید؟
- نمونه ای از گزارش هایی که به مدیریت ارائه میکردید را توضیح دهید؟
- نمونه ای از تماس با مشتری را شرح دهید که منچر به حل مشکلات او شد؟
- آیا مسافت محل سکونت تا شرکت برای شما مسئله مهمی است؟
سوالات تخصصی
در ابتدا، دو سوال بسیار مهم را همراه با نمونه پاسخ نوشتیم. سپس فهرستی از محتملترین سوالاتی که در جلسهی مصاحبه از شما پرسیده می شود را آوردیم.
یکی از بزرگترین چالشها در رشتهی حسابداری را معرفی کرده و توضیح دهید که چگونه بر آن غلبه میکنید؟
هدف از این سوال سنجیدن دانش عمومی شماست. مصاحبه کننده میخواهد بدامد که آیا اطلاعات کافی برای مواجهه با چالشهای رایج حسابداری را دارید یا خیر.
- نمونه جواب: من فکر میکنم که یکی از مهمترین چالشهایی که حسابداران با آن مواجه هستند، تغییر پیوستهی قوانین مالی میباشد. اطلاعات حسابدار از قوانین مالیاتی و قوانین وزارت کار باید بهروز باشد و خودش را با این قوانین سازگار کند. هرچند که این کار کمی دشوار است اما من میتوانم با داشتن اشتراک در مجلهها و روزنامههای اقتصادی و پیگیری آخرین آییننامهها از نهادهای ناظر و سازمانهایی که شرکت با آنها سروکار دارد، اطلاعات خودم را تا حد کافی، به روز نگه دارم.
آیا تجربهی کار کردن با سیستمهای EPR را دارید؟ اگر بله، توضیح دهید که با کدام سیستم کار کردهاید.
یکی از رایجترین سوالات مصاحبه استخدام حسابدار، سوال در رابطه با سیستمهای EPR است. بسیاری از سازمانهای بزرگ، وابستگی زیادی به نرمافزارهای برنامهریزی منبع شرکت (EPR) دارند. مصاحبهکننده با طرح این سوال میخواهد بداند که آیا شما میتوانید از روز اول شروع به کار خود، این سیستم EPR شرکت کار کنید یا نیاز به آموزش دارید.
نمونه جواب: من در کارهای قبلی خود با نرمافزارهای متعددی کار کردهام. من با نرمافزارهای Netsite، Oracle Enterprise Manager و Microsoft Dynamics GP آشنایی دارم. به علاوه، در صورت نیاز، میتوانم خیلی سریع، سیستمهای جدید را یاد بگیرم. تصور میکنم که در صورت نیاز میتوام خیلی سریع در نرمافزارهای جدید، متخصص شوم.
چند نمونه از سوالات تخصصی حسابداری
- یک تعریف سلیس و روان از صورت های مالی؟
- برای سنجش سلامت مالی یک سازمان کدام صورت مالی را ترجیح میدهید؟
- تعریفی برای سرمایه در جریان ارائه دهید؟
- در چه شرایطی میزان سرقفلی بیشتر میشود؟
- برای بودجه بندی روش های متداول را توضیح دهید؟
- نرم افزار های حسابداری که به آن ها تسلط دارید ذکر کنید.
- چگونه میتوان حساب های وصول نشدنی دریافتی را تخمین زد؟
- در صورتی که موجودی کالای سازمان به اندازه 1 میلیون تومان افزایش یابد آیا تغییری در سود و زیان به وجود میاید؟
- سرمایه در جریان منفی را توضیح دهید؟
- شما از چه راهکارهایی برای کاهش حداکثری خطا در محاسبات استفاده میکنید؟
- چالش های شما در حسابداری چیست؟
- چه زمانی لازم است که یک خریدار را در سرمایه محاسبه کرد نه در هزینه؟
- آیا در پایان سالهای مالی و زمان محاسبه و پرداخت مالیات میتوانید خارج از ساعات معمول، کار کنید؟
- آیا مدرک یا گواهینامهی حسابداری خاصی دارید؟
- اگر مدیر مالی سازمان بودید چه تدابیری برای پیشرفت در کار پیشنهاد میکردید؟
در مقاله ی 6 نکته ی کاربردی در زمان عقد قرارداد به نکات حقوقی مهم که افراد در زمان عقد قرارداد باید به آن توجه کنند پرداختیم.
در تلگرام و اینستاگرام با ما همراه باشید.
بدون دیدگاه