بدهی چیست؟|بدهیهای جاری|بدهیهای بلند مدت

بدهی چیست؟ مبالغی که یک موسسه به افراد و موسسات دیگر بدهکار است یا بازپرداخت آنها در تاریخهای معین است. بدهیهای جاری و بدهیهای بلند مدت


بدهی چیست؟ مبالغی که یک موسسه به افراد و موسسات دیگر بدهکار می باشد. یا کلیه مبالغی که بازپرداخت آنها در تاریخهای معین در آینده بر عهده موسسه است را بدهی می گوییم. به عبارت دیگر می توان گفت ادعا یا حق مالی طلبکاران نسبت به داراییهای یک موسسه است و این حق نسبت به داراییهای معینی نمی باشد بلکه نسبت به کل داراییهاست. انواع بدهی ها شامل بدهیهای جاری و بدهیهای بلند مدت است.

بدهی ها را می توان به دو گروه تقسیم کرد:

۱) بدهیهای جاری:

بدهیهای جاری اقلامی هستند که انتظار می رود از محل داراییهای جاری در طی یک سال و یا یک دوره عملیاتی از تاریخ تنظیم ترازنامه (هرکدام که طولانی تر است) تادیه گردند. یا به بدهیهای جاری دیگری تبدیل شوند.

از جمله این بدهیها می توان به حسابهای پرداختنی، اسناد پرداختنی، هزینه های پرداختنی (حقوق پرداختنی، اجاره پرداختنی و …)، پیش دریافتهای درآمد، اقساط پرداختنی مربوط به بدهیهای بلند مدت که در دوره آتی باید پرداخت گردند را نام برد.

بدهیهای جاری و بدهیهای بلند مدت

۲) بدهیهای بلند مدت:

بدهیهای بلند مدت، همانطور که از نامشان پیداست، دارای موعد پرداختی بیش از یک دوره مالی می باشند. وامهای دریافتی درازمدت و اوراق قرضه ای که یک موسسه برای رفع نیازهای مالی منتشر می نماید و تحت عنوان اوراق قرضه پرداختنی در حسابها منعکس می گردند، از این نوع بدهیها می باشند.

با ما در تلگرام و اینستاگرام همراه باشید تا از مطالب آموزشی و اخبار روز با خبر شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *